Lidiba d.o.o.

lidiba-tvrtka

Tvrtka Lidiba d.o.o. jedna je od niza tvrtki koje su nastale tijekom i krajem Domovinskog rata od matične kuće Unikomerc. Proteklih godina kao i danas Lidiba d.o.o. solidno posluje i gaji dobre poslovno-prijateljske odnose sa krugom svojih poslovnih partnera.

LIDIBA d.o.o. za trgovinu i usluge, odnosno zastupanje inozemnih firmi i uvoz, osnovana je Odlukom o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću i rješenjem Okružnog privrednog suda u Zagrebu upisana u sudski registar dana 06.12.1993., oznaka i broj rješenja FI-20285/93 25.11.1999. godine Trgovački sud u Zagrebu zbog usklađenja općih akata izdaje rješenje br.Tt-95/29299-2 o upisu u sudski registar.
Promjena predmeta poslovanja-djelatnosti i izmjena po prijedlogu Lidiba d.o.o. Rješenjem br. Tt-10/18424-2 od 23.11.2010. dosadašnja djelatnost proširuje se na:

  • Posredovanje u trgovini strojevima, industrijskom opremom i slično.
  • Uvoz motornih vozila (vatrogasnih) i postrojenja za brodove (oprema)
  • Kupnja i prodaja robe
  • Obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu.

Tvrtka Lidiba d.o.o. osnovana je nakon što je istupila iz Unikomerca najveće zastupničke kuće na prostoru bivše Jugoslavije.
Unikomerc kao vrlo uspješna tvrtka u vanjsko-trgovinskom poslovanju, sa ca. 220 zaposlenih i 83 vozila za uspješno i učinkovito obavljanje poslova, bila je specijalizirana za zastupanje inozemnih tvrtki.

Početkom Domovinskog rata vanjskotrgovinsko poslovanje iz objektivnih razloga, sve je više stagniralo, što je dovelo do ubrzanog odljeva djelatnika vanjske trgovine iz Unikomerca. 

Tvrtka Lidiba d.o.o. jedna je od niza tvrtki koje su nastale tijekom i krajem Domovinskog rata od matične kuće Unikomerc.
Proteklih godina kao i danas Lidiba d.o.o. solidno posluje i gaji dobre poslovno-prijateljske odnose sa krugom svojih poslovnih partnera.