LUKAS

LUKAS – ime za hidrauliku

LUKAS Hydraulik GmbH poznati je svjetski proizvođač hidrauličnih industrijskih alata i jedan od vodećih svjetskih   proizvođača hidrauličnih sprava za spašavanje.

Moderna proizvodnja raspolaže sa najmodernijim, učinkovitim strojevima te kompjutorski upravljivim proizvodnim trakama.

Prvi počeci firme LUKAS sežu do daleke 1945 godine kada je poslovala pod nazivom Frieske und Hoepfner GmbH koji 1955 preuzima FAG koncern- Schvveinfurt. 1962 LUKAS je intenzivno aktivan u hidraulici za šinska vozila.

1972. LUKAS u svoju proizvodnju uvodi hidraulične sprave za spašavanje i proizvodi prve hidraulične škare za spašavanje u svijetu.

1990. LUKAS useljava u nove hale u Erlangen-Eltersdorf

lukas slogan englisch 300

1993. LUKAS izlazi iz FAG koncerna i imenuje se LUKAS Hvdraulik GmbH. Od tog vremena proizvodnja hidrauličnih sprava za spašavanje u stalnom je tehničkom napredovanju i usavršavanju kako bi učinci spašavanja unesrećenih bili što brži i i sigurniji. 1995. LUKAS Hvdraulik GmbH integrira se u IDEX Corporation.

Iz godine u godinu LUKAS usvaja u proizvodnji sve više novih hidrauličnih sprava za spašavanje, koje prate i stalna nova tehnička i kvalitativna rješenja.

2010. značajna je po pojavi nove generacije sprava za spašavanje pod zajedničkim nazivom eDRAULIC.

Sprave vrhunske kvalitete, koje ne trebaju pogonski pumpni agregat, a niti hidraulične cijevi.

LUKAS eDRAULIC sprave za spašavanje svojom autonomijom još su jedan veliki iskorak u brzini kvaliteti i time uspješnosti spašavanja.

 

Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me